Matematik

Søger hjælp til noget matematik

23. oktober 2012 af krilmet (Slettet) - Niveau: B-niveau

A: Dame
B: Spar
C: Knægt, dame, konge

Bestem følgende betingede sandsynligheder:

a) P(A|B)
b) P(B|A)
c) P(A|C)
d) P(B|C)
e) P(C|A)

Nogen der har en ide om hvordan man laver dem her? kan simpelhent ikke huske det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2012 af peter lind

P(A|B) = P(A∩B)/P(B)  De øvrige findes tilsvarende.


Svar #2
23. oktober 2012 af krilmet (Slettet)

P(A|B) = P(A?B)/P(B) = (1/52)/(13/52)??


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2012 af peter lind

ja. Måske letter forståelig end blot at bruge  formlen. Du har trukket en spar, som du der er 13 forskellige af, hvoraf netop 1 er en dame. Sandsynligheden er så 1/13


Svar #4
23. oktober 2012 af krilmet (Slettet)

Er det så det endelige svar?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2012 af peter lind

#4 Du bør forlænge så du kun har en enkelt brøkstreg


Svar #6
23. oktober 2012 af krilmet (Slettet)

Hvordan forlænger du den? hvad vil den så give


Svar #7
23. oktober 2012 af krilmet (Slettet)

Hvordan ville du så lave C, man kan vel ikke få en dame/knægt,dame,konge?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2012 af peter lind

#6 gang i tæller og nævner med 52

#7 Der må menes at man enten for en knægt, en dame eller en konge elelr sagt med andre ord et billedkort


Svar #9
23. oktober 2012 af krilmet (Slettet)

I opgave 1 a) P(A|B) = P(A?B)/P(B) = (1/52)/(13/52) = 0,19/0,25 = 0,79?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2012 af peter lind

Du har en kommafejl. Det er altså væsentlig lettere at gange i tæller og nævner med 52


Svar #11
23. oktober 2012 af krilmet (Slettet)

Forstår ikke rigtig, hvor tæller og nævner er her. Måske du kunne vise det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. oktober 2012 af peter lind

tælleren er 1/52 gang den med 52. Hvad får du så ?

nævneren 13/52 gang den med 52, Hvad får du så ?


Skriv et svar til: Søger hjælp til noget matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.