Matematik

Fra parameterfremstilling til ligning

23. oktober 2012 af Pattinson (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man har en linie l med parameterfremstillingen: (x,y) = (2,3) + t(4,1), hvordan får man en ligning ud af denne parameterfremstilling?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

(x,y) = (2,3) + t(4,1)

x=3+t ⇒ t=x-3

y=2+4t = 2+4(x-3)

y=4x-10

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er vist byttet lidt rundt på begreberne.

Parameterfremstillingen

(x,y) = (2,3) + t(4,1)

betyder jo

x = 2 + 4t

y = 3 + t,

dvs

x = 4y -10, eller

y = (1/4)x + (5/2)

Vektoren (4,1) er en retningsvektor for linien, hvorfor liniens hældningskoefficient er a = 1/4 . Et punkt på linien er punktet (2,3) , hvorfor b i forskriften y = (1/4)x + b kan bestemmes ud fra dette punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af mathon

eller
              I:   x = 2 + 4t
              II:  y = 3 + t                   II multipliceres med -4 og kaldes III

              I:    x = 2 + 4t      
              III:  -4y = -12 - 4t           I og III adderes

                   x - 4y = -10              nu er t elimineret og ligningen kun i variablerne x og y

                   4y = x +10

                     y = (1/4)x + (5/2) 


Skriv et svar til: Fra parameterfremstilling til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.