Matematik

Isolering af y i: y(2x-3)-3x=y(x^2-2x)-5x^2

24. oktober 2012 af lance 1105 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og vil isolere y i denne ligning:'

y(2x-3)-3x=y(x^2-2x)-5x^2

men jeg syntes at få mærkelige resultater hele tiden, sikkert fordi jeg bruger forkerte metoder.

Nogen som kan give en hjælpende hånd? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af nielsenHTX

y*(2*x-3)-3*x = y*(x^2-2*x)-5*x^2 ⇔

y*(2*x-3)-y*(x^2-2*x) = -5*x^2+3*x ⇔

y*(2*x-3-x^2+2*x) = -5*x^2+3*x ⇔                                        4*x-3-x^2≠0 ⇒x≠1 eller x≠3

y = (-5*x^2+3*x)/(4*x-3-x^2)


Skriv et svar til: Isolering af y i: y(2x-3)-3x=y(x^2-2x)-5x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.