Matematik

Diff. regning med tangenter

24. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

En opgave, som ikke vækker en eneste forståelse hos mig.

Opskriv en ligning for tangenten til grafen for f(x)=√x i (x_0,f(x_0 )).
Bestem derefter koordinaterne til tangentens skæringspunkter med koordinatakserne.
Tangenten og koordinatakserne afgrænser en trekant i 2. kvadrant. Beregn denne trekants areal. Benyt facit til at beregne arealet af trekanten, når tangenten tangerer i (16,f(16)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

Benyt her, at f(x) = √x .

Find derefter tangentens skæringspunkter med koordinatakserne, og beregn arealet af den beskrevne retvinklede trekant.


Svar #2
24. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

er det rigtigt det jeg har gjort på det vedhæftede fil så??

 

Vedhæftet fil:Udklipg.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det ser rigtigt ud.

Her er det du vedhæftede


Svar #4
24. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

en anden opgave..

Linjen l går gennem (1,1) og (14/3,-8/3), og linjen m går gennem (14/3,-8/3) og (-7/4,-4/7).
Vis, at l og m er tangenter til grafen fro f(x)=1/x.
Beregn derefter den spidse vinkel mellem l og m.

jeg har lavet det hele undtagen den spidse vinkel?
Ved du hvordan man gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt hældningskoefficienterne for de to tangenter til at beregne den vinkel, som hver tangent danner med x-aksen. Kombiner de to resultater til at bestemme den spidse vinkel mellem de to linier.


Svar #6
24. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Hvordan beregnes det?
Sætter jeg dem lig med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hældningskoefficienten a for en ret linie er lig med tangens til den vinkel α, som linien danner med x-aksen.

De to linier er begge tangenter til grafen for funktionen f(x) = 1/x .

Den første linie er tangent i punktet (1,1), og den har derfor hældningskoefficienten

a1 = f '(1) = -1 ,

og den danner derfor vinklen

α1 = tan-1(a1) = -45º

med x-aksen.

Den anden linie er tangent i punktet (-7/4 , -4/7), og den har derfor hældningskoefficienten

a2 = f '(-7/4) = -16/49 ,

og den danner derfor vinklen

α2 = tan-1(a2) = -18,08345º .

Den spidse vinkel mellem de to tangenter er derfor

θ = α2 - α1 = 26,91655º


Skriv et svar til: Diff. regning med tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.