Fysik

resistansen

25. oktober 2012 af adab (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er resistansen i hhv. en 60 watt og en 100 watt pære ved 220 volt? Hvor meget effekt modtager de, hvis de anbringes parallelt? Hvor meget effekt modtager de, hvis de anbringes i serie?

er helt væk i denne opgave, noget hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2012 af mathon

 

                    R = U2/P

                                        R60W = (220 V)2 / (60 V·A) = 806,667 Ω

                                        R100W = (220 V)2 / (100 V·A) = 484 Ω

 

           erstatningsresistans
                                                     parallelt  
                                                                            Rp = (806,667 Ω)•(484 Ω) / ((806,667 Ω) + (484 Ω)) =
                                                                                                                                                302,5 Ω

                                                                            P = U2/Rp = (220 V)2 / (302,5 Ω) = 160 W

                                                     serie 
                                                                            Rs =  (806,667 Ω) + (484 Ω) = 1290,667 Ω
                                                                                                                                                       

                                                                            P = U2/Rs = (220 V)2 / (1290,667 Ω) = 37,5 W

                                       


Skriv et svar til: resistansen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.