Dansk

Dumpet mundtlig dansk 9. Klasse

27. oktober 2012 af Nithy10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej
Jeg har et familiemedlem, der fik 00 i mundtlig dansk til 9. Klasse afgangsprøven.

Han er nu ude og rejse et år, hvor han går på High School. Han vil gerne tilbage til Danmark i juni og starte 1.g. Hvilken betydning har det, at han er dumpet?
Kan man tag et hurtigt dansk fag/prøve, som kunne svare til det samme?
jeg er bekymret for, at det bliver endnu sværer for ham at blive optaget, når han heller ikke har haft dansk et helt år!
En helt anden ting er, at han ikke er i hjemme i Danmark, når der afholdes optagelsesprøver!?

Håber på lidt hjælp?

Mvh nithy

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Hvis han ikke har bestået, det vil sige med minimum 02, er der ikke gode chancer for ham. Gymnasier vælger normalt ansøgninger mellem 4 - 12, i enkelte undtagelser 02, men ligefrem 00. Dette virker ret håbløs. 

Jeg kender dog selv en der fik 02 i dansk mundtlig, og han kunne ikke komme ind på en gymnasiel uddannelse, og skulle derfor tage 10. Klasse.

Men dog kan du få en undtagelse, men så SKAL familiemedlemmet op til en optagelsesprøve på det ønskede gymnasium. Han skal være hjemme til optagelsesprøverne, og der er kun 1 optagelsesprøve pr. Gymnasium.

Det ser ihvertfald ikke særlig godt ud for dit familiemedlem, da 00 er en helt uacceptabel karakterer! Måske er det bedst han tager 10 klasse og derefter rykke op på hf (højere forberedelse). Jeg kan stadigvæk ikke forstå, hvordan man kan få 00 ? (mener ikke dette på en ond måde).

Håber dette hjalp! :)

 


Skriv et svar til: Dumpet mundtlig dansk 9. Klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.