Matematik

bestem t - vektorer

27. oktober 2012 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med følgende opgave:

Givet vektorerne

                  2
vektor a = 3
                  1

                  t+5
Vektor b = 6
                  2

Bestem t så sqrt(3)*længden af vektor a = længde af vektor b


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2012 af mathon

 

                  √(3)•√(14) = √(42) = √((t+5)2+62+22)

                                     √(42) = √((t+5)2+40)

                                      42 = (t+5)2+40

                                      (t+5)2 = 2

                                      t+5 = ±√(2)

                                      t = -5 ± √(2)

                        

 


Svar #2
27. oktober 2012 af gym99 (Slettet)

Hvad med vektor a, den indgår ikke nogen steder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2012 af mathon

 

                    a = [2,3,1]         |a| = √(22+32 + 12) = √(14)


Skriv et svar til: bestem t - vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.