Matematik
Stamfunktion til f(x)??
f(x)=x·ln(x^2 )
Svar #1
28. oktober 2012 af Kulka1 (Slettet)
Du skal bruge substitution ved integration. Substituer x2.
Svar #3
29. oktober 2012 af mathon
substitution:
sæt
u = x2 og dermed (1/2)du = xdx
hvoraf
∫ x·ln(x2)dx = ∫ ln(x2)·xdx = ∫ ln(u)·(1/2)du = (1/2)·∫ ln(u)du =
(1/2)·(u·ln(u) - u) + k = (1/2)·u·(ln(u) -1) + k =
(1/2)·x2·(ln(x2) - 1) + k
partiel integration:
∫ x·ln(x2)dx = (1/2)x2·ln(x2) - ∫ (1/2)x2·x-2·2xdx =
(1/2)x2·ln(x2) - ∫ x dx = (1/2)x2·ln(x2) - (1/2)x2 + k =
(1/2)·x2·(ln(x2) - 1) + k
Skriv et svar til: Stamfunktion til f(x)??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
