Matematik

Omdregningslegeme

28. oktober 2012 af MonaHansen (Slettet)

Hej!

 

Opgaven lyder således: Tegn grafen for y=sqrt(x), 0<x<3- Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme (en såkaldt omdringsparaboloide), der fremkommer, når grafen drejes 360 grader om x-aksen.

Har 2 spørgsmål:

1) y=sqrt(x) intergreret, er det ikke y=1/2*sqrt(x)?

2) Hvilke grænser er det jeg skal sætte ind i denne formel: V=pi*b~a f(x)dx?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

1) Nej.

2) Måske fra 0 til 3. Formlen er forkert opstillet.


Svar #2
28. oktober 2012 af MonaHansen (Slettet)

1) Hvad er det så?

2) Ehm Okay.. Jah, glemte lige ^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

∫ x1/2 dx

benyt, at ∫ xn dx = xn+1/(n+1)

Hvis det er y=sqrt(x), 0<x<3 

så er det "måske" fra 0 til 3. Hvis det er y=sqrt(x), 0≤x≤3

så er det helt sikkert fra 0 til 3.


Svar #4
28. oktober 2012 af MonaHansen (Slettet)

Det er det sidste. 

Vil det så sige: V=pi 2~~1 (x1/2)2dx? Det får jeg til 0,539 og det skal give 14, 1


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

V = π 03 √(x)2 dx = π [x2/2]03    ≈ 14.1 


Svar #6
28. oktober 2012 af MonaHansen (Slettet)

#5


V = π 03 √(x)2 dx = π [x2/2]03    ≈ 14.1 

 

Taak!

 

Kan du hjælpe mig med denne opgave også? :)

Bestem ved hjælp af et CAS-værktøj den stamfunktion til funktionen g(x)=1/(1+e^x ), hvis graf har linjen med ligning y=1/2 x+1 som tangent.


Skriv et svar til: Omdregningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.