Matematik

Stationære punkter

29. oktober 2012 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

g(x,y) = x^2 + ay^2-2ax

g`x(x,y) = 2x - ax^2 og g`y(x,y) = 2ay - 2ax

g``xx(x,y) = 2 - 2ax  og g``(x,y) = 2a - 2a

Hvordan løser man g``xy(x,y) ? 

(er i tvivl om jeg har differentieret rigtigt)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke differentieret de 1. afledede korrekt.

Man finder

2g/∂x∂y = ∂/∂x(∂g/∂y) = ∂/∂y(∂g/∂x) .

Man har nu

g(x,y) = x2 + ay2 -2ax

∂g/∂x = 2x -2a

∂g/∂y = 2ay

2g/∂x2 = 2

2g/∂y2 = 2a

2g/∂x∂y = 0


Svar #2
29. oktober 2012 af Bladlus (Slettet)

Åhh ja okay - Det der a drillede også en del ;) Mange tak!


Svar #3
29. oktober 2012 af Bladlus (Slettet)

Jamen så får jeg et stationært punkt til (a,0) :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Svar #5
29. oktober 2012 af Bladlus (Slettet)

Tak igen.


Skriv et svar til: Stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.