Kemi

Reaktionsbrøk

29. oktober 2012 af Geeek (Slettet) - Niveau: B-niveau

I rent vand kan der opløses 35,6 g NaCl.
Opskriv reaktionsbrøken for opløsningen af NaCl.

Jeg kan ikke rigtig finde ud af hvad reaktionsskemaet for reaktionen er men gætte på:

2 NaCl(s)+ 2 H_2 O(l)→ H_2 (g) + Cl_2 (g) + 2 NaOH(aq)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2012 af Kulka1 (Slettet)

Jeg er faktisk ikke sikker, men når man opløser en ionforbindelse i vand, har man vel følgende reaktion:

2 NaCl(s) -> 2 Na+(aq)+ Cl-2 (aq)


Svar #2
29. oktober 2012 af Geeek (Slettet)

Men er Cl så stadig minus?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2012 af mathon

 

                                   NaCl (s)   --->  Na+ (aq)   +   Cl- (aq)


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. oktober 2012 af mathon

I rent vand er opløseligheden af NaCl  35,6 g/100 mL

M(NaCl) = (22,990 + 35,453) g/mol = 58,443 g/mol

   koncentrationer i mættet opløsning:

                                 [Na+ (aq)] = [Cl- (aq)] = (356 g/L) / (58,443 g/mol) = 6,09141 M

 

                                   NaCl (s)   --->  Na+ (aq)   +   Cl- (aq)

 reaktionsbrøken

                                   [Na+ (aq)] · [Cl- (aq)] = (6,09141 M)2 ≈ 37,11 M2


Skriv et svar til: Reaktionsbrøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.