Matematik

Integrationsprøven

30. oktober 2012 af andre89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogle hjælpe mig med denne opgave:

gør rede for, at funktion F(x)=(x2- x ) * lnx +x

er en stamfunktion til funktionen f(x)=2x * lnx-lnx+x ?

 

Tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2012 af hbhans (Slettet)

Det simpleste er at differentiere F(x):

F(x) = x2ln(x) - xln(x) + x

F'(x) = x2(1/x) + 2xln(x) - (x(1/x) + ln(x)) +1 = x + 2xln(x) - 1 - ln(x) +1 = 2xln(x) - ln(x) +x

som er lig med f(x).


Skriv et svar til: Integrationsprøven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.