Matematik

differentialregning

30. oktober 2012 af rebecca4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er virkelig lost til denne opgave, da jeg under ingen omstændigheder kan huske hvordan det udregnes. På forhånd tak :)

Find ligningen for tangenten til f(x)="x" ^"2"  "+" 2x-5 i x0=3


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0;f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2012 af hbhans (Slettet)

Hældningskoefficienten for kurven f(x) = x2 + 2x -5 er

f'(x) = 2x + 2

Værdien for x0 =3 bliver f'(3) = 2*3+2 = 8

Kurven går gennem punktet (3,f(3)) = (3,32  + 2*3 -5) = (3,10)

Ligningen for tangenten bliver da

y - 10 = 8(x-3) eller y = 8x - 24 +10, dvs. y = 8x -14

 

venlig hilsen hbhans


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#2 En kurve kan ikke have en hældningskoefficient ! ! ! :)

Hældningskoefficienten til tangenten i punktet (3,f(3)) er dog 8.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2012 af hbhans (Slettet)

#3


#2 En kurve kan ikke have en hældningskoefficient ! ! ! :)

Hældningskoefficienten til tangenten i punktet (3,f(3)) er dog 8.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2012 af hbhans (Slettet)

Jeg mente naturligvis differentialkoefficienten. Undskyld!


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

hehe det går nok :)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.