Matematik

tangent

31. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

På figuren ses grafen for f (x)=2x^2, samt linjen med ligningen
y =(-27)/10 x-91/100  
                       
Beregn om linjen er tangent til grafen for f.

 

jeg har..

Hvis y = ((-27)/10)x - (91/100) er tangent        gælder   f '(x_0) = 4x_0  = ((-27)/10)

x_0  = -(27/40)
                                      
f(x_0)= f(-(27/40)) = 2•(-(27/40))^2   = (729/800)


Tangentligningen: y = f '(x_0)•(x-x_0) + f(x_0)

  y = -(27/10)•(x-(-(27/40)) + (729/800)
  y = -(27/10)x - (27/10)•(27/40) + (729/800)
  y = -(27/10)x - (729/400) + (729/800)
  y = -(27/10)x - (2•729/800) + (729/800)

y = -(27/10)x - (729/800)    som ikke er identisk med y = -(27/10)x - (91/100)
Tangenten med hældningen -(27/10) er y = -(27/10)x - (729/800)
som ikke er identisk med y = -(27/10)x - (91/100)
  
y = -(27/10)x - (91/100) ikke er tangent til grafen for  parablen y = 2x2

er det rigtigt? er den ikke tangent fordi de ikke er identiske?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af PeterValberg

Din løsning er korrekt, linjen er ikke en tangent  

Du kunne alternativet bestemme antallet af skæringspunkter mellem den opgivne linje og parablen

Ét skæringspunkt betyder, at linjen er en tangent

to eller ingen skæringspunkter må så betyde, at linjen ikke er tangent

2x2 = (-27)/10·x - 91/100   

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2012 af mathon


Svar #3
31. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

nemlig.


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.