Matematik

Løsning til differentialligningen (let)

31. oktober 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: A-niveau

Hej,

Opgavetekst

Gør rede for, at funktionen f (x) = e2x + 3  er en løsning til differentialligningen: dy/dx = 2y-6

Svar

(Svarer jeg fuldt ud på det? Vil jeg få 10 point til den skriftlige eksamen i matematik med denne besvarelse)?
 

Hvis f (x) = y =  e2x + 3 

så er f ' (x) = dy/dx = 2e2x

og dermed

2y - 6 = 2(e2x + 3) -6  = 2e2x + 6 - 6 = 2e2x


Er det nok til en perfekt besvarelse til den skriftlige eksamen i matematik på A niveau?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja. Man efterviser, at en forelagt funktion er en løsning i en differentialligning ved at indsætte funktionen i differentialligningen og eftervise, at ligningen er opfyldt. Det svarer til at gøre prøve i en sædvanlig ligning, hvor man indsætter den fundne løsning i den oprindelige ligning.

Der er ingen grund til at skrive konstanten e med fed.


Svar #2
31. oktober 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

bare så man ikke forveksler den med noget andet. :)

Nu ved man, at jeg taler om Eulers tal.

Men sådan! Det er ret let at gøre prøve på de differentialligninger så! :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det forudsætter kun, at man kan differentiere.

I sammensætninger som ex er man ikke i tvivl om, at der er tale om den naturlige eksponentialfunktion.


Svar #4
31. oktober 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Er du matematiklærer på et gymnasium?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej.


Svar #6
31. oktober 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

hvad er din profession? :)


Skriv et svar til: Løsning til differentialligningen (let)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.