Fysik

Farten for bolden

31. oktober 2012 af SJ11 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg er igang med, at regne en fysik-opgave håber nogle kan hjælpe med den sidste samt. se om de ydeliger beregninger er korrekte. Mange tak :)

En bold vejer 60g og ligger på 150 cm's højde. Gulvet er nulpunktet for de potientielle energi

a) Beregn den potientielle energi af bolden

Epot= 0,06 kg * 9,82 N/kg * 1,5 m = 0,88 J
 

b) Beren de fart bolden har når den er kommet halvvejs ned

Epot = Ekin -> 0,88 J

Ekin = 0,88 J/ 2 = 0,44 J

V2 = 2* Ekin/m   = 0,88 J/0,06 kg = 14,67

V2 = Kvadratrod af 14,67 = 3,83 m/s

 

Er det korrekt?

c) Beregn farten lige inden bolden rammer gulvet

Nogen der kan hjælpe med dette spørgsmål?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

I b) beregner du farten. når bolden rammer gulvet. Det er altså svaret for c).

I b) er bolden imidlertid kun kommet halvvejs ned, og derfor har bolden kun mistet halvden af den oprindelige potentielle energi, dvs 0,44J , der er omsat til kinetisk energi.


Svar #2
01. november 2012 af SJ11 (Slettet)

men i b) regner jeg med 0,44 J

Hvad skal jeg ellers regne med? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så forstod jeg ikke den første linie i b), hvor du skriver

Epot = Ekin -> 0,88 J

Ja, jeg kan se nu, at du i næste linie regner med halvdelen, så du ender med det korrekte svar.

I c) er det så hele den oprindelige potentielle energi på 0,88J , der er omsat til kinetisk energi.

Det er vigtigt i en besvarelse at sætte forklarende ord omkring de ligninger, der benyttes, så andre kan følge med i, hvordan du kommer frem til svarene.


Svar #4
01. november 2012 af SJ11 (Slettet)

Ja det beklager jeg .-)
men så er der ikke nogen udregningg til c'eren vel?
Tak for svarene


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det er der da. Den potentielle energi, der er omdannet til kinetisk energi, er jo dobbelt så stor i c) som i b).


Svar #6
01. november 2012 af SJ11 (Slettet)

Ved ikke om jeg er helt gal på den nu, men bliver det den samme udregning som i a'eren?


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad mener du med den samme udregning?


Skriv et svar til: Farten for bolden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.