Matematik

reducering af ligning

31. oktober 2012 af Kamiillaxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen,

jeg er igang med en opgave og er gået i stå, da jeg skal til at reducere min ligning, hvilket jeg har en del problemer med. 

 

ligningen ser sådan ud:

 

(f·g)'(x) = (1 / 2√x0)  ·  (-2x0) + 5 · x0(1 / 2)

jeg har prøvet først at gange brøken sammen med (-2x0), så dette kommer op i tælleren, men kan ikke lige se hvordan den videre skal reduceres

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det første led er

-x0-1/2 · x0 = -x01/2

og det skal så lægges til 5·x01/2


Svar #2
31. oktober 2012 af Kamiillaxx (Slettet)

jeg kan ikke se hvordan 1. led kan blive til det, 

 

hvis der står      ( -2x0  /  2x01/2 ) hvordan bliver det til -x01/2   ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der står så

( -2x0  /  2x01/2 ) = -(2/2) · x0 / x01/2 = - x0 · x0-1/2 = -x01-1/2 = -x01/2


Svar #4
31. oktober 2012 af Kamiillaxx (Slettet)

jeg forstår det nu, 

 

tak :)


Skriv et svar til: reducering af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.