Matematik

Hvordan regner man; 4x + 10 = 2x - 7 ud?

01. november 2012 af Lancelot9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner man; 4x + 10 = 2x - 7   ud?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af PeterValberg

4x + 10 = 2x - 7
4x + 10 - 10 = 2x - 7 - 10    (trækker 10 fra på begge sider)
4x = 2x -17
4x - 2x = 2x - 17 - 2x            (trækker 2x fra på begge sider)
2x = -17
x = -17/2   (-8,5)                     (begge sider er forkortet med 2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2012 af T83 (Slettet)

Eller også:

4x + 10 = 2x - 7   |+ 7

4x + 17 = 2x        | - 4x

17 = -2x               | : -2

-8,5 = x    =>     x = -8,5

 

 


Skriv et svar til: Hvordan regner man; 4x + 10 = 2x - 7 ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.