Fysik

gnidningskraft, acceleration og strækning.

01. november 2012 af Mathara (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til de to følgende spørgsmål:

Slæden med rytter vejer 250 kg. Mellem slæde og underlag er der gnidning. Gnidningskoefficienten kan sættes til 0,05. Slæden accelereres fra 0 til 72 km/h på 5,0 s.

5) Beregn gnidningskraften mellem slæde og underlag. jeg har fået det til følgende:

Fn = m • g = 250 kg • 9,82 m/s^2  = 2455 N

Fgnid = μ • Fn = 0,14 • 2455 = 343,7 N


6) Hvor stor en kraft skal motoren levere for at overvinde gnidningskraften og forårsage accelerationen?

7) Hvor lang en strækning tilbagelægger slæden i løbet af de første 5,0 sekunder?

Har brug for hjælp til følgende to spørgsmål. i 5'eren er det fristende at tænke at man blot kan lægge gnidningskraften oveni normalkraften og derved har man den endelige kraft. Men den tror jeg ikke helt går??


Brugbart svar (3)

Svar #1
01. november 2012 af peter lind

5) I teksten skriver du μ=0,05 men i opgaven bruger du 0,14. Jeg kan ikke vide hvad der er rigtig; men har du gnidningskoefficienten er det måden det skal gøres på.

6) Find slædens accelleration a og brug at den totale kraft på slæden er m*a = motorkraft-gnidningskraft.


Skriv et svar til: gnidningskraft, acceleration og strækning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.