Matematik

korrekt skitse?

01. november 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

Hej er min skitse korrekt?

Jeg har tegnet den ud fra følgende kriterier:

I en trekant ABC er D skæringspunktet mellem vinkelhalveringslinjen for B og siden AC. Det oplyses, at <A= 70 og |AB|=|BD|=5.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af mette48 (Slettet)

Det er da ikke til at svare på, den er ikke at se her


Svar #2
01. november 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

ups glemte skitsen :P

 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din skitse er ikke korrekt. Du har ikke markeret punktet D, Du har indtegnet, hvad der synes at være højden fra B. OK, trekanten er tegnet som en ligesidet trekant, så der falder højder og vinkelhalveringslinier sammen.

Lav en lidt mere realistisk skitse. Det ser ikke ud til, at |AB| = |BD|, selv om tegningen måske angiver det.

Trekant ABD er en ligebenet trekant, hvor vinkel A er 70º . Husk, at i en ligebenet trekant er to af vinklerne lige store.


Svar #4
01. november 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

bedre?

Vedhæftet fil:skitse.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ikke særlig meget bedre. Man kan jo med et halvt øje se, at |BD| er mindre end |AB| og at vinkel BAD ikke er lig med vinkel BDA. Vinkel A ligner mere en vinkel på 45º end en vinkel på 70º .


Svar #6
01. november 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

du gider vel ikke og lave et udkast? :P


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Konstruer trekanten.

Afsæt vinkel A=70º. Ud ad det ene ben afsættes et linestykke med længden 5 til punkt B. Med centrum i B konstrueres cirklen med radius 5. Hvor cirklen skærer vinkel A's andet ben er punktet D. Med toppunkt i B konstruerer man nu en vinkel lig med vinkel ABD, der har BD som det ene ben. Hvor vinklens andet ben skærer AD's forlængelse, er punkt C.


Svar #8
01. november 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

hey har nogenlunde konstrueret trekanten, tænkte på hvordan finde jeg |BC|?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

I trekant ABC kender man alle tre vinkler og siden |AB| . De øvrige sider kan så bestemmes ved at benytte sinusrelationerne i trekant ABC.


Svar #10
01. november 2012 af henrikhenriksen1 (Slettet)

Jeg har fundet vinkel C vha. vinkelsum:

<C=180-70-80=30

og dernæst brugte jeg sinusrelationer.

b/(sin(B))=a/((sin(A))

<-->b=c/((sin(C)*sin(B))

b=(5)/(sin(30))*sin(70)=9,4

 

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er korrekt beregnet til 1 dec, men dit udtryk

b = c/((sin(C)*sin(B))

er ikke korrekt. Det korrekte udtryk er

b = (c/sin(C)) · sin(B) ,

og det er jo også det, du har benyttet i beregningen.


Skriv et svar til: korrekt skitse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.