Matematik

Addering af længden af to vektorer.

02. november 2012 af Macman123 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej!

Hvordan kan man bestemme længden af "vektor e" + længden af "vektor f" når længden af "vektor e"= 39,2 og længden af "vektor f=16,3 når de danner en vinkel på 138 grader?

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2012 af SuneChr

Trekant med to kendte sider med kendt mellemliggende vinkel. Benyt cos-relationen.

Svaret er det samme i din anden tråd. Hvorfor oprette to tråde med samme spørgsmål?


Svar #2
02. november 2012 af Macman123 (Slettet)

Mange tak.
Det var en fejl, da systemet skrev at der var opstået en fejl, og derfor prøvede jeg igen i uvidenhed om at der allerede var oprettet én tråd.

Svar #3
02. november 2012 af Macman123 (Slettet)

Så du siger at jeg skal bruge denn ligning:    cos(v)= "vektor a" * "vektor b"/længden af "vektor a"*længden af "vekor b"   Hvordan finder jeg så længden af "vektor e" + længden af "vektor f"?

Svar #4
02. november 2012 af Macman123 (Slettet)

?


Svar #5
02. november 2012 af Macman123 (Slettet)

Skal man bruge denne del af cosinusrelationerne? 

c^2=a^2+b^2-2ab*cos?(C)

Jeg har har svært ved at finde det rigtige resultat med denne ligning. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. november 2012 af SuneChr

|e + f|2  =  16,32 + 39,22 - 2·16,3·39,2·cos 138o


Svar #7
02. november 2012 af Macman123 (Slettet)

Ja, så bliver resultatet 52,46.
Det må være det rigtige resultat.
Tak.

Skriv et svar til: Addering af længden af to vektorer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.