Matematik

Diff. regning

02. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Vi kommer op på tavlen, hvordan kan jeg skrive beregningen??

kan faktisk ikke engang finde ud af lave dem. Tror det er fint hvis bare en af dem bliver lavet, så jeg kan få indblik

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2012 af peter lind

Du skal bruge 2 regler. nemlig (xn)' = x*n-1 og (f/g)' = (f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/g(x)2


Svar #2
02. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Kan jeg ikke prøve at se hvordan man gøre.. Bare den første


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2012 af YesMe (Slettet)

f1(x) = (x-3)/(x+1)

f '1(x) = ((x-3)'·(x+1) - (x-3)·(x+1)')/(x+1)2 = ...

Forstår du nu hvad #1 mener?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. november 2012 af peter lind

f(x) = x-3, g(x) = x+1                   find selv f'(x) og g'(x)

f1(x) = f(x)/g(x)

f1'(x) = (f'(x)*g(x) -f(x)*g(x))/g(x)2


Svar #5
02. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Har du ikke glemt at skrive ' ved g(x) ovenfor?

Man skal jo gange f'(x) * g(x) og g'(x) * f(x) igås?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2012 af mathon

 

         f2 '(x) = [(4x-3)·(3x2+1) - (2x2-3x)·6x] / (3x2+1)2  = [12x3 + 4x - 9x2 - 3 - (12x3 - 18x2)] / (3x2+1)2 =

                  [12x3 + 4x - 9x2 - 3 - 12x3 + 18x2] / (3x2+1)2 = [9x2 + 4x - 3] / (3x2+1)2


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2012 af mathon


         f3 '(x) = [1·(x+1) - (x+3)·1] / (x+1)2         x ≠ -1

         f3 '(x) = [x + 1 - x - 3] / (x+1)2

         f3 '(x) = -2 / (x+1)2                                 x ≠ -1

                    


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2012 af YesMe (Slettet)

#5

Du har styr på det.


Skriv et svar til: Diff. regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.