Matematik

Mat C to hurtige i rod og potens med vilk. eksponent

03. november 2012 af BlueKarisma (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey Guys

For engangs skyld sidder jeg og fumler med mat uden helt at kunne finde ud af det. 
Selvfølgelig er det også lige denne gang jeg skal fremvise det for klassen næste gang så ville være taknemmelig hvis i ville give et hjælpende hånd :)

 

Beregn hvert af tallene:

4,43√11,89            og denne her                -3,873√3245

Nu spørger jeg lidt dumt for bare at være sikker, men når jeg smider den ind på lommeregneren (den første) får jeg resultatet: 1,7487. Er dette rigtigt? Tænker jeg måske skal vise hvordan man regner tilbage og sådan også :)

Må I have en smuk aften :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2012 af peter lind

Nej

Tast 11,89

tast kvadratrod

tast *

tast 4,43

tast =


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2012 af hesch (Slettet)

Du må lige skrive hvad det er for en lommeregner du "fumler" med. F.eks. en HP har omvendt polsk notation.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man må også spørge trådstarter, om der i den første opgave er tale om

4,43·√11,89     eller     4,43√11,89


Svar #4
03. november 2012 af BlueKarisma (Slettet)

Sidder med en TI-36X II
Det er nummer to Andersen11... kan bare ikke finde ud af at lave det andet :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2012 af hesch (Slettet)

#3:  Jah, det kombination havde jeg ikke prøvet  :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2012 af hesch (Slettet)

#4  Jeg sidder med en TI-68:

Her taster man:   4.43   *     √      11.89   =     ( svar    15.2755 )

eller  ( Andersensk notation )

4.43   x√   11,89   =       ( svar 1,7487 )

Men kig i manualen,  du kan finde den ved at google )


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2012 af hesch (Slettet)

#4:   Ad:     -3,873√3245

Husk at du skal  taste     (-)    ikke   -    som første indtastning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2012 af hesch (Slettet)

#6 ( fortsat ):   Her:

http://education.ti.com/downloads/guidebooks/scientific/36xii/36xii-eng.pdf

side 11.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2012 af hesch (Slettet)

Svar til:   -3,873√3245        0,123997


Skriv et svar til: Mat C to hurtige i rod og potens med vilk. eksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.