Matematik

Bestem retningsvinklen for vektoren

04. november 2012 af Arbejder22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har problemer med et matematik stykke, der omhandler vektorer i planen.

 

Stykket lyder:

Bestem retningsvinklen for vektoren        2√3   
                                                                        2

 

Hvordan løser jeg den? 

Jeg mener man skal bruge tan og herefter tage v=tan^(−1)

 

Men har virkelig brug for hjælp, da der optræder √ tegn i vektoren.

Håber der er nogle der kan hjælpe mig med at løse den :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

For en vektor

a = [x , y]

gælder der om vektorens retningsvinkel θ , at

cos(θ) = x / |a|   og    sin(θ) = y / |a|    , |a| ≠ 0 .

Begge udtryk skal benyttes for at bestemme θ entydigt i intervallet [0;2π[ .


Skriv et svar til: Bestem retningsvinklen for vektoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.