Matematik

Forskellige afleveringsspørgsmål

05. november 2012 af 12345abcd (Slettet)

Hej jeg håber virkelig i vil tage jer tid til at hjælpe mig med nogle stykker jeg har problemer med i min aflevering!

Jeg har nogle forskellige slags, så sætter lige dem allesammen herind :-).

 

1) Denne ligning skal løses: 13/x+1 = 10+x/x+1

 

2) Følgende punkter ligger på en ret linje (2;1) og (8;19). Jeg skal bestemme ligningen for den rette linje.

 

3) En ret linje går gennem punktet (5;4) og har stigningstallet -2. Her skal man også bestemme ligningen for den rette linje.

 

4) Der er opgivet følgende udtryk for to rette linjer. y1 = 2x+3 og y2 = -x+30

a) Angiv stigningstal (a) og skæringspunkt med 2. aksen (b) for de to linjer.

b) Beregn ved hvilken x-værdi at y1 = y2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af PeterValberg

1) forudsat x ≠ -1 så forlænger du begge sider med (x + 1):

13(x +1) = (10 + x)(x + 1)
13x + 13 = x2 + 11x + 10
x2 - 2x - 3 = 0

denne andengradsligning skal så "bare" løses....

2) Se denne video

3) Se denne video

4) En lineær funktion har formen:   y = ax + b
     a) du skal altså "bare" aflæse koefficienten (a) til x i begge tilfælde
     b) Løs ligningen 2x + 3 = -x + 30

 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Når x ≠ -1 , kan 13/(x+1) kun være lig med (10+x)/(x+1) , hvis

13 = 10 + x .

Går man omvejen med 2.-gradsligningen skal man alligevel pille roden for x+1 = 0 fra, da der er udstedt forbehold for denne værdi.

13(x +1) = (10 + x)(x + 1) giver

(13 -10 -x)(x+1) = 0 , dvs

(3 - x)(x+1) = 0 , men x ≠ -1 .


Svar #3
05. november 2012 af 12345abcd (Slettet)

#1


1) forudsat x ≠ -1 så forlænger du begge sider med (x + 1):

13(x +1) = (10 + x)(x + 1)
13x + 13 = x2 + 11x + 10
x2 - 2x - 3 = 0

denne andengradsligning skal så "bare" løses....

2) Se denne video

3) Se denne video

4) En lineær funktion har formen:   y = ax + b
     a) du skal altså "bare" aflæse koefficienten (a) til x i begge tilfælde
     b) Løs ligningen 2x + 3 = -x + 30

 

Der er én ting jeg ikke forstår! I videoen ved spørgsmål 3, der i videoen har hun en forskrift med: 7x+b, men jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre??? :-)

Men mange tak for hjælpen begge to!


Skriv et svar til: Forskellige afleveringsspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.