Matematik

opstille en ligning

05. november 2012 af hamza97 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis man ganger et tal med 4 og trækker 3 fra, får man samme resultat, som hvis man ganger med 3 og
lægger 4 til. Kald tallet , opstil en ligning og bestem x


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af peter lind

Venstre side: Du skal gange tallet med 4 og trække 3 fra så  når tallet er x får du 4*x-3. Prøv selv med højre side


Svar #2
05. november 2012 af hamza97 (Slettet)

bliver det så:

3*x+4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2012 af peter lind

ja


Svar #4
05. november 2012 af hamza97 (Slettet)

Tusind tak, kan jeg så udfra det skriv det sådan her.

4*x-3=25  3*x+4=25  X=7


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2012 af peter lind

Det er den rigtige løsning; men du bør skrive hvordan du er kommet frem til resultatet


Skriv et svar til: opstille en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.