Matematik

Bestem f'(2) i differentiabel funktion.

05. november 2012 af Apaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har opgaven på papir, som viser et koordinat system med en graf som bl.a. går gennem punkt (2,0)

Tangenten til punktet går bla igennem (1,-3) og (3,3).  Bør jeg så ikke kunne udregne f '(2) ved at regne hældningen for tangenten? kan dog ikke få det til at gå op. 3-3 / 3-1 ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det er korrekt. f '(2) er lig med hældningen for den tangent, der går gennem punktet (2 , f(2)) , og kender man to punkter på linien, kan man beregne liniens hældningskoefficient. Man benytter

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (3 - (-3)) / (3 -1) = ...

Vær mere omhyggelig med de fortegn.


Skriv et svar til: Bestem f'(2) i differentiabel funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.