Kemi

Syrebrøker

05. november 2012 af 1QAtion

Jeg har fået en opgave der lyder: Angiv syrebrøkerne ved en pH-værdi på 4.Hvad betyder det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2012 af mathon

 

          for en monoprot svag syre

                                               HB (aq)   +   H2O (l)   <--->   B- (aq)  +   H3O+ (aq)
ligevægtsmolariteter          x·cs                                      (1-x)cs            (1-x)cs

 

         ligevægtsbrøken
                                                    [B- (aq)] • [H3O+ (aq)] / [HB (aq)] = Ks

                                                    [H3O+ (aq)] • [H3O+ (aq)] / (x·cs) = Ks

                                                    [H3O+ (aq)]2 / (x·cs) = Ks

                                                    x·cs = [H3O+ (aq)]2 / Ks

                                                    x·cs = 10-2pH / 10-pKs
 

                                                    x = 10pKs - 2pH / cs

 


Skriv et svar til: Syrebrøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.