Kemi

Mængdeberegning det haster !!

06. november 2012 af maluka (Slettet) - Niveau: A-niveau

M = 294,30 g/mol
I et eksperiment skal nedbrydningen af aspartam undersøges. Der fremstilles
250 mL aspartamopløsning med stofmængdekoncentrationen 1,78· 10-3 M.
a) Beregn massen af aspartam, der skal afvejes.

Burde stofmængden ikke være i gram for at kunne beregne denne opgave!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2012 af mathon

 

             250 mL 1,78· 10-3 M aspartamopløsning
             indeholder

                                    n = (0,250 L) · (1,78· 10-3 mol/L) = 4,45·10-4 mol
  ækvivalerende
                                    m = (4,45·10-4 mol) · (294,30 g/mol) = 0,130964 g 131 mg


 


Skriv et svar til: Mængdeberegning det haster !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.