Matematik

Sandsyndlighed og statistik

06. november 2012 af anja00 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har fået følgende opgave:

2 personer løser den samme opgave uafhængigt af hinanden. A regner rigtigt med en sandsynlighed på 0.6, og B regner rigtigt med en sandsynlighed på 0.4. Opgaven er enten rigtig eller forkert.

Opskriv udfaldsrummet og beregn sandsynligheden for hvert af udfalende.

Er der nogen der kan hjælpe mig her? Jeg synes, jeg kan finde flere forskellige udfaldsrum.


Svar #1
06. november 2012 af anja00 (Slettet)

Umiddelbart finder jeg udfaldsrummet til at være:

0 = forkert svar, 1 = rigtigt svar

e1 = {0,1}

e2 = {1,0}

e3 = {0,0}

e4 = {1,1}

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2012 af nielsenHTX

#1 ja det er korrekt.


Svar #3
06. november 2012 af anja00 (Slettet)

Okay. Men så må sandsynligheden for hvert udfald vel være 1/4?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2012 af nielsenHTX

#3

nej A og B har forskellige sandsynligheder..

eks på A=rigtig og B=rigtig er

P(1,1)=p(e4)=0,6*0,4=0.24=24%

 

#5 p(A,B)=p(0,1)=p(e1)=(1-0,6)*0,4=0.16=16%


Svar #5
06. november 2012 af anja00 (Slettet)

Hvad så hvis man skal bestemme sandsynligheden for e1?


Svar #6
07. november 2012 af anja00 (Slettet)

#5


Hvad så hvis man skal bestemme sandsynligheden for e1?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2012 af nielsenHTX

#6 .... genlæs #4....


Svar #8
07. november 2012 af anja00 (Slettet)

#7

Tak! :-)


Svar #9
08. november 2012 af anja00 (Slettet)

Nu når jeg har fundet ud af dette, så skal jeg bestemme en sandsynlighedsfunktion for Y. Y er den stokastiske variable, der angiver antal korrekte besvarelser (altså 0, 1, 2). Hvordan gør jeg dette?

Det jeg havde tænkt var, at sige P(Y=0), P(Y=1) og P(Y=2). Men der står jo én sandsynlighedsfunktion.

Kan I hjælpe mig med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2012 af nielsenHTX

#9 du laver så bare en stykvis funktion P(Y=i)  for i={0,1,2}

 

 

                   ..... for i=0

P(Y=i) = {  ......  for i=1

                 .....   for i=2


Skriv et svar til: Sandsyndlighed og statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.