Matematik

redegørelse, hvordan?

06. november 2012 af fafdsafasd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.dk

Jeg sidder med en opgave, som jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvordan jeg bør gribe an. Jeg bliver bedt om at redegøre for sammenhængen mellem funktion og graf, men hvordan bør man gøre det?

 

(opgaven er vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2012 af peter lind

Du kender jo funktionsudtrykkene, så lav graferne for de pågældende funktioner elelr slå op i din bog. Der er med garanti nogle tilsvarende grafer


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2012 af mejjem (Slettet)

f(x)=2^x

      f(1)= 2
      f(-1)= 1/2

g(x)=2^(-x)

      g(1)=1/2

      g(-1)=2

 

h(x)=x^2+1

     h(1)=2

    h(-1)=2

Ud fra disse udregninger kan du nu tilføje nogle argumenter. fx :

Den røde graf er symetrisk omkring x-aksen, derfor kan den røde graf kun tilhøre funktionen h(x) (uddyb dette i din besvarelse)

Tænk selv over hvordan du vil argumentere for hvilken af de to sidste funktioner tilhører hvilken graf.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2012 af mathon

fortsættelse:

 

hvor du benytter
                                   2-x = (2-1)x = (1/2)x   er en aftagende funktion

                                   2x                              er en voksende funktion


Skriv et svar til: redegørelse, hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.