Matematik

tykkelsen af vægtskiverne

06. november 2012 af atelay (Slettet) - Niveau: 9. klasse

heej :) jeg håber I vil hjælpe mig med den her opgaven :) 
 

Støbejernsskiver til vægtstænger fås med vægtene: 1/2, 1, 2, 5, 10 og 20 kg. Stangen har en diameter på 25 mm og vejer 10 kg inkl. låse.
a) beregn tykkelsen af vægtskiverne, der passer til en sådan stang. ?? 

Massefylde sand: 1,55 g/cm^3 
                     Flamingo: 0,25 g/cm^3
                     læder: 0,95 g/cm^3 
                    Uld: 0,2 g/cm^3 
                 støbejern   : 7,1 g/cm^3 

V ægtskivers diameter : 1/2 kg  10 cm 
                                           1 kg  13 cm
                                           2kg    18cm
                                           5kg      22cm
                                            10kg    30cm 
                                           20kg      36 
?????????? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme højden h i en cylinderring med ydre diameter D = (se listen) og indre diameter d = 25mm = 2,5cm, således at massen af skiven bliver m. Skiven fremstilles af støjern med massefylden ρ = 7,1 g/cm3 .

Massen af en sådan cylinderring er

m = (π/4)·(D2 - d2)·h·ρ

Isoler h og indsæt de relevante tal:

h = 4m/(π·ρ·(D2 - d2))


Svar #2
07. november 2012 af atelay (Slettet)

jeg forstår det stadigvæk ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at forklare, hvad det er, du ikke forstår.


Svar #4
07. november 2012 af atelay (Slettet)

jeg forstår ikke det hele, og vil du ikke sød og forklar mig det en af gangen ? :D og hvordan ved jeg hvad h=højden er ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Højden skal man jo bestemme for hver skive.

m er hver skives masse (vægt), D er skivens ydre diameter, d er stangens diameter, og ρ er massefylden for støbejern.


Svar #6
07. november 2012 af atelay (Slettet)

hvordan finder du Højden?


Svar #7
07. november 2012 af atelay (Slettet)

NU HAR JEG FUNDET UD AF DET !! JUHUUUUU .. TAK FOR HJÆLP 


Skriv et svar til: tykkelsen af vægtskiverne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.