Matematik

Gør rede for at linjen er tangent til grafen for f

07. november 2012 af Apaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er givet ved f(x) = -0,25x+ 2x - 1

a) gør rede  for, at linjen med ligningen y=2x-1 er tangent til grafen for f. 

 

De har samme hældning 2 i et punkt. Men hvordan regner jeg mig frem til dette punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2012 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 2


Svar #2
08. november 2012 af Apaas (Slettet)

f´(x) = 2ax + b  = 2*(-0,25)*x-1 = -0,5*x-1 

f`(2) = -0,5*2-1 = 2

Rigtigt?

Så ved vi at hældingen i (2,?) = 2. 

Hvad gør vi så? =)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2012 af peter lind

b er 2 ikke -1 som du bruger.

Den løsning du finder er x værdien for røringspunktet


Svar #4
08. november 2012 af Apaas (Slettet)

Hej peter,

Ja det kom jeg til at se bagefter. 

 

f´(x) = 2ax + b  = 2*(-0,25)*x+2 = -0,5*x+2

f`(2) = -0,5*2+2 = 1

Dvs. ved x værdien 2 er hældningen 1. 

 

Men hvad gør jeg herfra?


Skriv et svar til: Gør rede for at linjen er tangent til grafen for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.