Matematik

Hvordan udregner jeg denne opgave??

07. november 2012 af nielsjulemand (Slettet)

Opgave 5
a) Find ligningen for linjen l som går gennem punkterne P(-3,4) og Q(6,-2).
b) Find cirklens radius hvis den har centrum i C(2,-2) og tangerer l.
c) Find ligningen for linjen m hvis den går gennem C og er ortogonal på l.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn hældningskoefficienten a ud fra de to punkter, og benyt så det ene punkt til at bestemme b i forskriften

y = ax + b

b) Cirklens radius r er lig med afstanden fra centrum C til linien l.

c) Produktet af hældningskoefficienterne for linierne l og m er lig med -1. Linien m går gennem C .


Svar #2
07. november 2012 af nielsjulemand (Slettet)

Tak for hjælpen.

Har udregnet opgave a

Men opgave b og c giver ingen mening oppe i mit hovede, har aldrig lært det...


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har ellers lige fået hjælp i en anden opgavetråd til at beregne afstanden fra et punkt til en linie.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1261990

Forstår du ikke, at hvis linien l skal være tangent til cirklen, skal afstanden fra centrum til linien være lig med cirklens radius?

Der var i den anden opgave også tale om to linier, der er ortogonale på hinanden. Det var måske en ide nu at åbne bogen og læse lidt om disse emner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2012 af hbhans (Slettet)

a) Hældningskoefficienten bliver (4+2)/(-3-6) = 6/(-9) = -2/3

     I skal gå gennem P, derfor y -4 = -2/3((x+3)) eller y = -2/3*x +2

b) Find ligningen for en ret linie der står vinkelret på I og går gennem punkt C. Skær I og denne linie, og find afstanden mellem punkt C og skæringspunktet.

c) Så er punkt c løst med det samme. 


Skriv et svar til: Hvordan udregner jeg denne opgave??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.