Kemi

Titrering

08. november 2012 af Theguy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løses de følgende opgaver som jeg har hæftet? På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2012 af mathon

M(C4H6O6) = sum({4,6,6}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 150,086 g/mol


                                              H2Tar   +   2 OH-   --->   Tar2-   +   2 H2O
stofmængdeforhold              1                2

                                                  0,5             1

          stofmængden af vinsyre = 0,5·stofmængden af OH- = 0,5·(0,01926 L) · (0,1028 mol/L) = 9,9·10-4 mol

ækvivalerende
 
          vinsyremassen = (9,9·10-4 mol)· (150,086 g/mol) = 0,148585 g

renhed
                  (0,148585 g) / (0,1562 g) = 0,951 = 95,1%
                                          


Svar #2
08. november 2012 af Theguy (Slettet)

Tak hvordan afstemte du reaktionen? 


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.