Matematik

Forskrifter

08. november 2012 af Virtuelmanager (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved leje af slalomski skal Rasmus betale et engangsbeløb på
200,00 kr samt en leje på 32,00 kr. pr. dag. Det samlede beløb (engangsbeløb
og leje), som Rasmus skal betale for at leje slalomski i x dage, kan beskrives
ved funktionen f.
1. Bestem en forskrift for f.
2. Bestem en forskrift for den omvendte funktion f−1 og gør rede for, hvad
f−1 beskriver.
3. Bestem hvor mange dage Rasmus kan leje slalomski, når han har 648,00
kr. til rådighed.

 

Sidder og skal bruge den til i morgen, er der nogle der vil hjælpe mig med at lave den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du selv gjort? Der er tale om en lineær opskrift af formen

f(x) = ax + b

Aflæs værdierne for a og b af oplysningerne i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Mht. til den omvendte funktion, skal man blot isolere x, som funktion af y, altså løse forskriftsligningen mht x.

y = ax+ b   ⇒ x = ...


Svar #3
08. november 2012 af Virtuelmanager (Slettet)

Jeg forstår ikke det der med omvendt funktion, kan du lave et eksempel eller noget lignende


Svar #4
08. november 2012 af Virtuelmanager (Slettet)

Til opgave 2

y = 200x + 32
y + 32 = 200x
y+32/200 = x
f-1(x) = x+32/200

 

Er dette rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

32 kr. pr dag plus 200 kr. Din funktion er forkert. Dine udregninger er også forkerte, men din metode er rigtig :)


Svar #6
08. november 2012 af Virtuelmanager (Slettet)

y = 32x + 200
y + 200 = 32x
y+200/32 = x
f-1(x) = x+200/32

 

Please sig det er rigtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

i linje 2 skal du minusse de 200 og ikke plusse.

I linje 3 skal du sætte parentes om (y-200)/32


Svar #8
08. november 2012 af Virtuelmanager (Slettet)

Super mange tak :D

 

Der står at jeg også skal gøre rede for hvad f^-1 beskriver, hvad skal man skrive der? og er slut resultatet bare

(y-200)/32


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

ja eller den kan måske mere korrekt hedde f-1 (x) = (x-200)/32.

Den beskriver x som funktion af y. Den omvendte funktion. Grafen akser er byttet om.


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2012 af 123434 (Slettet)

Det er en lineær funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

ja.

1/32 *x +200/32


Svar #12
08. november 2012 af Virtuelmanager (Slettet)

ja f-1 (x) = (x-200)/32. har jeg skrevet i min opgave ;)

Tak for svaret :D

 

Den sidste opgave, skal man lægge den ind i en funktion? eller skal man bare regne sig frem til den :9

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Man skal forsøge at gøre det mere beskrivende.

Funktionen f(x) angiver den samlede leje for skiene i x antal dage.

Den omvendte funktion f-1(x) angiver, i hvor mange dage man kan leje ski, med en given samlet lejeudgift på x.

Man kan så umiddelbart benytte f-1 til at finde svaret på spm. c), idet svaret her er f-1(648) .


Skriv et svar til: Forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.