Matematik

Hældningskoefficient og skæringspunkt

08. november 2012 af XX88XX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan i hjælpe med denne???

 

Den rette linje går igennem de to punkter A (40,310) og B (86,678)  Beregn hældningskoefficient  a og skæringspunktet b. Skriv linjens ligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn hældningskoefficienten a ud fra de to punkter, og bestem så konstanten b ved at benytte et af de to punkter i forskriften

y = ax + b .


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Generelt

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1262529

Specifikt

                                                    678 - 310
                                    a  =       ----------------
                                                      86 - 40

                                                         368
                                    a  =             -------
                                                          46

                                    a = 8

 

                                    b = 310 - 8 • 40

                                    b = 310 - 320

                                    b = -10

Linjens ligning

                                      y = 8 • x - 10


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis du kigger lidt efter, vil du se, at trådstarter efterhånden har stillet rigtig mange spørgsmål om stort set det samme emne. Trådstarter lærer da ikke noget ved, at andre regner alle hendes opgaver for sig.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Jeg har givet den generelle formel, som trådstarter kan benytte sig af for at besvare opgaven .......................

Måske vil trådstarter gerne se, hvordan en opgave løses .......................


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Ved først at forklare hvordan opgaven løses og dernæst løse opgaven, så føler jeg ikke, at trådstarter lærer mindre ....................... tværtimod


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Og det blev jo vist i den anden tråd, hvortil du henviser ovenfor. Men i stedet for at dumpe alle bogens opgaver her på SP, burde trådstarter selv prøve at benytte noget af al den hjælp, der er blevet givet her og i flere andre tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2012 af mette48 (Slettet)

Hej Andersen

Jeg sad med de samme tanker i går, da der var en anden, der lige skulle have "nogle idoter" til at lave alle henden opgaver på en gang.

Hun havde meget svært ved at følge med i bare een af trådene, men hang fast som en burre i mange indlæg.

Hvor ville det være dejligt, hvis de der beder om hjælp, virkelig ønskede at få hjælp til at lære noget.

Det er tåbeligt at man regner hele opgaver her for de dovne, men det er selvfølgelig nemmere, end at give nogle gode råd så spørgeren selv kan komme videre med opgaverne.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hej Mette,

Jeg er helt enig med dig i dette.


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2012 af mette48 (Slettet)

#3 hvorfor både henvise til det generelle og derefter løse hele opgaven?

Tror du at spørgeten læser det generelle for så er du lidt naiv.

Hun skriver da bare opgaveløsningen ind.


Skriv et svar til: Hældningskoefficient og skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.