Matematik

Hurtig hjælp???

08. november 2012 af XX88XX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan ikke finde ud af den!!

 

Den rette linje går igennem de to punkter  Beregn hældningskoefficient a og skæringspunktet b. Skriv linjens ligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af lfdahl (Slettet)

y(x) = ax+b

Hvilke to punkter er der tale om?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at starte den samme opgave igen i en ny tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1262264

 


Svar #3
08. november 2012 af XX88XX (Slettet)

Der er tale om punkterne A (2,4) og B (4,5)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Generelt

y1 = a • x1 + b

y2 = a • x2 + b

                                                    y2 - y1
                                    a  =       -------------
                                                     x2 - x1

b  = y1 - a • x1

Specifikt

                                                     5 - 4
                                    a  =       -------------
                                                      4 - 2

 

                                    a = 1/2

 

                                    b = 4 - (1/2) • 2 = 4 - 1 = 3

 

Linjens ligning

                                      y = (1/2) • x + 3

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2012 af mette48 (Slettet)

#4

Læser du slet ikke de tidligere svar inden du selv svarer.

Spørgeren laver intet selv om der er svaret på spørgsmålet.

Skal hun lære at man bare skriver af?


Skriv et svar til: Hurtig hjælp???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.