Matematik

Ligning, find X.

09. november 2012 af Beonfire (Slettet)
Jeg sidder og pudsler med en irriterende ligning.
Og jeg har brug for lidt hjælp til hvordan man løser den.
3(2x-4) = 4(12-x)
Please hjælp.
Tak på forhånd ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Gang først parenteserne ud.

Saml så x'erne på den ene side, og tal på den anden side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

      ..førstegradsligning

                3 • (2x - 4) = 4 • (12 - x)

                      6x - 12 = 48 - 4x            Paranteserne ophæves     

                      6x + 4x = 48 + 12          x'erne samles på venstresiden, og tallene på højresiden

                            10x = 60

                               x  = 60 / 10          x isoleres

                               x  =  6


Skriv et svar til: Ligning, find X.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.