Matematik

Manglende sider

09. november 2012 af Sunlollylove (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner med de manglende sider ud, hvis man kender en vinkel på 30 grader og en hosliggende katete på 20 m? (SE BILLEDE)

Tak på forhånd! :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er åbenbart tale om en retvinklet trekant. Benyt så formlerne for sinus og cosinus i en retvinklet trekant. Man bør også have lært, at i en retvinklet 30-60-trekant, er den mindste katete præcis halvt så lang som hypotenusen, mens den længdste katete er (√3)/2 gange hypotenusens længde.


Svar #2
09. november 2012 af Sunlollylove (Slettet)

#1


Tak for hjælpen :-) 


Svar #3
09. november 2012 af Sunlollylove (Slettet)

#1


Hvordan ved jeg om jeg skal benytte sin eller cos? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det fremgår jo af, hvad der er givet. Man kan benytte

sin(A) = cos(B) = a/c

cos(A) = sin(B) = b/c

hvor c er hypotenusen, a er kateten over for vinkel A, og b er kateten over for vinkel B.


Svar #5
09. november 2012 af Sunlollylove (Slettet)

Tak! 


Skriv et svar til: Manglende sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.