Matematik

Differentiere funktion

09. november 2012 af quintt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg er vanvittig dårlig til at differentiere funktioner. Jeg har prøvet mig frem, og tænkte på om i ikke ville se på det? Funktionen hedder f(x) = 3ex+5x7.

Jeg har gjort følgende:

f(x) = 3xe + 35x

 

Tusind tak på forhånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Dit forslag er ikke korrekt.

Du skal benytte de grundlæggende regler for differentiation af funktioner:

(a·f(x))' = a · f '(x) ,

(f(x) + g(x))' = f '(x) + g'(x) ,

(a·xn)' = a·n·xn-1 ,

(a·ex)' = a·ex .

Prøv at differentiere hvert led for sig, og læg så de differentierede led sammen til sidst:

(3·ex)' = ...

(5·x7)' = ...


Svar #2
09. november 2012 af quintt (Slettet)

Hvordan differentierer jeg dem?

Det er jo netop dem, som jeg har problemer med.

Lige et eks.: 3x*xe-1 ?

Jeg skal bruge regnereglen (a·xn)' = a·n·xn-1, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Til eksemplet i #2

Generelt

           Hvis f og g er differentiable funktioner, så gælder:
   f • g er en differentiabel funktion, og (f • g) ' (x) = f ' (x) • g(x) + f(x) • g ' (x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Af reglen

(a·ex)' = a·ex

kan du vel se, at

(3·ex)' = 3·ex .

Af reglen

(a·xn)' = a·n·xn-1

bør du kunne bestemme den afledede af det andet led 5·x7 ved at indsætte a = 5 og n = 7 .

 


Svar #5
09. november 2012 af quintt (Slettet)

Undskyld, men forstår intet af det der. Var regnereglen rigtig valgt?


Svar #6
09. november 2012 af quintt (Slettet)

Sådan her: 3*x*xx-1?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

                          f(x) = 3ex+5x7.

                          f '(x) = 3ex + 7 • 5 x7-1 = 3ex + 35x6

 

da

            (a • xn)' = a • n • xn-1

og

            (a • ex)' = a • ex .

                hvor          a ∈ R


Svar #8
09. november 2012 af quintt (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Må lige se om jeg kan klare de næste så :) 


Skriv et svar til: Differentiere funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.