Matematik

Hjælp differentialregning!

11. november 2012 af Hamster2 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej jeg har svært ved den her opgave. Håber I kan hjælpe mig.

Bestem for hvilken eller hvilke c-værdi(er) funktionen f har differetialkvotienten 7 når f(x)= 2x^3+1,5x+x^2??

:)

Svar #1
11. november 2012 af Hamster2 (Slettet)

X-værdier! Selvf...

Svar #2
11. november 2012 af Hamster2 (Slettet)

Differentialkvotienten *

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2012 af peter lind

Løs ligningen f'(x) = 7


Svar #4
11. november 2012 af Hamster2 (Slettet)

Ved ik rigtig hva jeg ska løse ved den?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2012 af peter lind

Find først f'(x)

Opstil ligningen

Træk 7 over på venstre side

Du har nu en almindelig andengradsligning


Svar #6
11. november 2012 af Hamster2 (Slettet)

Altså jeg differentierer f(x)? Og hva så? For synes stadig at 4ac er større end b^2.. Og dermed blir d negativ.. Ingen løsninger . Og facit siger to løsninger ....

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2012 af peter lind

Så har du sandsynligvis differentieret forkert. Hvad har du fået ?


Svar #8
11. november 2012 af Hamster2 (Slettet)

6x^2+2x+1,5

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2012 af peter lind

Det er korrekt differentieret; men ligningen 6x2+2x+1,5= 7 har løsninger.


Svar #10
11. november 2012 af Hamster2 (Slettet)

Du trækker 7 fra på begge sider? D er stadig negativ hos mig?

Svar #11
11. november 2012 af Hamster2 (Slettet)

Altså enten taster jeg det forkert ind på mine lommeregner el så er det fortegnsfejl?

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. november 2012 af peter lind

De giver 6x2+2x-5,5 = 0   b2 >0, 4a*c <0 så hvis du trækker den fra b2 får du noget positivt. 


Svar #13
11. november 2012 af Hamster2 (Slettet)

Ok super ... Tusind tak for hjælpen o din tid :). Fortsat god søndag...

Skriv et svar til: Hjælp differentialregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.