Matematik

Diff. regning

11. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

??
jeg er lidt i tvivl

Vedhæftet fil: h.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen.

t = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #2
11. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f(x_0+h) ??? hva kom efter


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Se #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

               husk 

                             f (x) = xn

                             f ' (x) = n • xn-1

 og for x = x0 

            gælder

                          f ' (x0) = n • (x0)n-1

           


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2012 af mathon

         
                                           f '(x) = 3x2 + 2

                                           f '(1) = ?

                                           f(1) = ?

 

              røringspunkt
                                          (xo,yo) = (1,f(1))


Svar #6
12. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f'(x)=3x+2
f'(1)=3*1+2= 5
f(1)=1^3+2*1+8= 11

Nu er koordinaterne bestemt.. *
Jeg benytter formlen a(x+x_1)+y_1

2(x+2)+11
4x+4+11 = 4x + 15 er tangentensligning

Rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dit udtryk for f '(x) er ikke korrekt (det korrekte står i #5), men din værdi for f '(1) er tilfældigvis korrekt.

Din fundne tangentligning er helt forkert. Indsæt i tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

(#1: t --> y )


Svar #8
12. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

er min x_0 resultatet når jeg har diff. f'(1)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

x0 er x-koordinaten for røringspunktet, dvs. x0 = 1 .


Svar #10
12. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f '(1) · (x - 1) + f(1)

Sådan.

Det er vel ikke bare sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jo, det er højresiden af tangentligningen med x0 = 1. Indsæt så de beregnede værdier og find den endelige tangentligning.


Skriv et svar til: Diff. regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.