Matematik

Løs ligninger ved at gange over kors

11. november 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke kan få til at gå op.

"Løs følgende ligning ved at gange over kors"

(3x+4)/(x-1) = (8x-2)/(x+3)

Jeg ved at jeg skal gange over således

(3x+4)*(x-3) og (x-1)*(8x-2)

Det får jeg til:

3x2+9x+4x+12

og

8x2-2x-8x+2

Jeg kan bare ikke få resultatet til at gå op.. Det skulle gerne give 5 og -0,5

 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af mette48 (Slettet)

(3x+4)/(x-1) = (8x-2)/(x+3)

Jeg ved at jeg skal gange over således

(3x+4)*(x-3) og (x-1)*(8x-2) dette er ikke rigtigt

(3x+4)*(x+3) og (x-1)*(8x-2)


Svar #2
11. november 2012 af zaidihassan (Slettet)

#Dette var en taste fejl..

Ved stadig ikke hvordan jeg kommer videre fra de 2 andengradsligninger..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2012 af mette48 (Slettet)

(3x+4)/(x-1) = (8x-2)/(x+3)

(3x+4)*(x+3)=(x-1)*(8x-2)

3x2+9x+4x+12 = 8x2-2x-8x+2

3x2+13x+12=8x2-10x+2

0=5x2-23x-10

d=(-23)2-4*5*(-10) =529+200= 729

x=( - (-23)±√729) / (2*5)

x=(23±27)/10

x=5  v x= -4/10 = - 0,4

 


Skriv et svar til: Løs ligninger ved at gange over kors

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.