Kemi

REoxreaktioner

20. september 2005 af Misser (Slettet)
Hej...Nogle der lige vil hjælpe med at afstemme disse reaktioner færdigt.

NO3- + H2S ---> NO + S

Har fundet ud at at N har OT 5 og O3- har OT -2. Og at N har OT 2 og O har OT -2 og S har OT 0.

N går jo 3 ned. og O ændrer sig 0. Og S ændrer sig med 2 op. Men hvordan afstemmer jeg så færdigt?

MnO4- + SO32- ---> MnO2 + SO42-

Her har Mn OT 7 og O4- har OT -2. S har OT 4 og O32- har OT -6. Mn har OT 2 og O2 har OT -2. S har OT 6 og O42- har Ot -8.

Mn går 5 ned. Så så ved jeg ikke hvilke O'er der hører til hvad?

Er der nogle der kan hjælpe.
På forhånd TAK

Svar #1
20. september 2005 af Misser (Slettet)

er der inger der kan hjælpe???

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2005 af frodo (Slettet)

allerførst har O3- ikke OT=-2. Det har ikke mening at tale om.
Det du mener er at O i NO3- har OT=-2, men det er jo irrelevant, da du kun benytter dette til at bestemme OT for N.

Du skal have 3 foran S og 2 foran N (altså de stoffer der indeholder hhv S og N)

Så går det op med OT

2) Du begår samme fejl som ovenfor. O har i alle tilfældene OT=-2 Du lader ikke til at have forstået hvordan OT tildeles

Svar #3
20. september 2005 af Misser (Slettet)

nej...har vist ikke forstået det korrekt. Men hvordan skal jeg så gøre det så det bliver korekt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2005 af frodo (Slettet)

O skifter ikke OT i disse tilfælde. I den første, er det kun S og N, der gør. I den anden er det i steder Mn og S.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2005 af DMUS (Slettet)

Der skal vel stå, redoxreaktion?
Hvor der er noget der reduceres og noger der oxideres?

efter hvad jeg kan huske, er det noget med at du skal opskrive oxidationstallene, for de givne grundstoffer, og ud fra det opstille et højre venstre diagram, bestemme ladning, indsætte H, og O, så det stemmer..

Skriv et svar til: REoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.