Matematik

Ligningssystem : Løsningsmængde

12. november 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Jeg skal løse ligningen:
f(x) = 0 <=> f(a1) = 2a1 - a2                             =  0

                  f(a2) = -4a1 + 2a2                            = 0

Jeg får en matrix:

[2 -1 0]

[-4 2 0]

Jeg finder totalmatricen til at være:

[1 -1/2 0]

[0   0  0]

Jeg skal så udefra disse oplysninger danne mig en løsningsmængde, men jeg ved ikke hvordan jeg gør det. Kan nogle hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningssystemet

2a1 - a2        =  0

-4a1 + 2a2   = 0

Det er jo ækvivalent med den ene ligning

2a1 - a2        =  0

Bestem løsningsmængden for denne ligning.


Svar #2
12. november 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Altså så forstår jeg det slet ikke, hvordan skal jeg kunne bestemme løsningsmængden for den? jeg har aldrig prøvet, at gøre det på den måde, som du viser..


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Løsningsmængden er alle de reelle talpar (a1, a2), der opfylder:

2a1 = a2  d.v.s. alle reelle talsæt af formen (1, 2)·x, hvor x∈R


Svar #4
12. november 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Altså jeg er med hertil. Men jeg skal bestemme kernen for f i denne opgave, så hvordan kan jeg komme frem til konklusionen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det lyder, som om det er en fortsættelse af en opgave, du kørte tidligere, og det havde nok været en fordel at fortsætte i den oprindelige tråd i stedet for at starte en ny tråd, hvor man mister sammenhængen med resten af opgaven.

I den anden tråd har du bestemt afbildningsmatricen A for den lineære funktion f , både med hensyn til basen (a1 , a2) og med hensyn til den sædvanlige basis. Man finder kernen for f ved at løse ligningssystemet

A x = 0 .

 


Svar #6
12. november 2012 af AnnaBanp (Slettet)

#5 Ja det nok rigtigt, men jeg fik ikke noget svar på mit spørgsmål i forrige, så hvorfor fortsætte på en tråd, hvor folk alligevel ikke vil svare. Altså er det der er gjort i #1 og #3 så forkert. Jeg kan ikke forholde mig til den ligning, du lige har stillet op, du må gerne forklare lidt yderligere, hvis det muligt..


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Af den forrige tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1264019 fremgår det, at den lineære afbildning med hensyn til basen (a1 , a2) har afbildningsmatricen

       [2   -4]
A =
       [-1   2] ,

mens den med hensyn til den kanoniske basis har matricen (med tastefejl rettet fra den anden tråd)

        [ -1    2]
A =
        [2    -4] .

For at bestemme kernen for f, skal man løse ligningssystemet

A · x = 0 .

I begge baser reduceres ligningssystemet tilden ene ligning

x1 - 2x2 = 0


Skriv et svar til: Ligningssystem : Løsningsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.