Kemi
Kemi... PLEASE
30. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hey...
Er der ikke nogle der vil hjælpe mig med denne opgave...?? Har meget svær ved den..
Lyder sådan her...
Hvor mange gram opløst stof findes i:
a) 1,0 L2 MAICI3??
b) 300 mL 0,2 M Na2So4???
c) 0,15 L 0,17 MKMnO4???
Please hjælp
Er der ikke nogle der vil hjælpe mig med denne opgave...?? Har meget svær ved den..
Lyder sådan her...
Hvor mange gram opløst stof findes i:
a) 1,0 L2 MAICI3??
b) 300 mL 0,2 M Na2So4???
c) 0,15 L 0,17 MKMnO4???
Please hjælp
Svar #1
30. september 2003 af SP anonym (Slettet)
først finder du n/stofmængden i formlen n = c(koncentration) * v(volumen)
I a: 2M(mol/l) * 1,0 L = 2 mol
M=molær=mol pr. liter
Der næstfinder du M (den molære masse) for AlCl3 er den (26,98+ (3*35,45))g/mol
da du nu kender M og n kan vi finde m(massen)
m = M * n
I a: 133,33 g/mol * 2 mol = 266,6 gram
Så nu kan du også nemt selv lave b og c.
:D
I a: 2M(mol/l) * 1,0 L = 2 mol
M=molær=mol pr. liter
Der næstfinder du M (den molære masse) for AlCl3 er den (26,98+ (3*35,45))g/mol
da du nu kender M og n kan vi finde m(massen)
m = M * n
I a: 133,33 g/mol * 2 mol = 266,6 gram
Så nu kan du også nemt selv lave b og c.
:D
Skriv et svar til: Kemi... PLEASE
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
