Matematik

Få opgaver.

20. september 2005 af Freud (Slettet)
Håber jeg kan få hjælp inden i aften, ellers nytter det egentlig ikke noget.

1) v=kvadratrod
plus= det er det helt almindelige plus mit tast gider bare ikke at virke...

v 2^3 plus 4^3 - 32
__________

4

2) 2a plus 3 a - 1
_________ plus _______

4 2

3) x plus 3
__________ - 1

x

4) a plus 3 2a plus 6 - 4a^2
__________ - __________________

2a 4a

5) 2a plus 3 a plus 3
___________ - __________
2a 3

plus= min tast gider ikke at virke...

Freud

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg fatter nada af din notation! Skriv det nu ordentlig op med KORREKT satte paranteser og "/" som divisionstegn, så skal jeg gerne se på det for dig.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Nå ja, og skriv kvadratroden af x som x^(1/2) eller sqrt(x).

Svar #3
20. september 2005 af Freud (Slettet)

Okai, nu kommer det:

1) (x+3/x) - 1

2) (a+3/2a) - (2a+6-4a^2/4a)

3) (2a+3/2a) - (a+3/3)

4) x^3 * (x*y^2) * 2x * x^-4

5) sqrt(x) 2^3 + (4^3-32/4)

Det var det...
Freud

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Okay, nu forstår jeg notationen, men hvad skal du?

Svar #5
20. september 2005 af Freud (Slettet)

Hvad jeg skal, jeg kan bare ikke finde ud af dem...

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2005 af Duffy

Jah, hvad dælen er det du skal med de der udtryk??

Reducere?

Vi ved det heller ikke. Hvad står der som overskrift til disse øvelser?



Duffy

Svar #7
20. september 2005 af Freud (Slettet)

SORRY, de skal REDUCERES

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

1)
(x+3/x)-1
= (x^2-x+3)/x

2)
(a+3/2a)-(2a+6-4a^2/4a)
= (1+3/2)a-(2a+6-a^2*a)
= 5/2a-2a+a^3-6
= a^3+1/2a-6

3)
(2a+3/2a)-(a+3/3)
= (2+3/2)a-(a+1)
= 7/2a-a-1
= 5/2a-1

4)
x^3*(x*y^2)*2x*x^(-4)
= 2x^(3+1+1-4)*y^2
= 2xy^2

5)
sqrt(x)2^3+(4^3-32/4)
= x^(1/2)8+64-8
= 8x^(1/2)+56


Med forbehold for regnefejl i farten!

Svar #9
20. september 2005 af Freud (Slettet)

jeg forstår hat af 4 eren

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jamen hvad så med at fortælle, hvad det er du ikke forstår, for ellers er det jo ikke til at hjælpe dig?

Svar #11
20. september 2005 af Freud (Slettet)

hvor forsvinder x^3 hen?

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#11: Det forsvinder skam ikke!

x^3*(x*y^2)*2x*x^(-4)
= 2*x^3*x*x*x^(-4)*y^2
= 2*x^(3+1+1-4)*y^2
= 2xy^2

Svar #13
20. september 2005 af Freud (Slettet)

#12) Okai!

Nu er jeg med på den

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#8

1) Jeg ville umiddelbart mene at det skulle give: x-1+(3/x)

2) a^3+1/2a-6 kan reduceres til a^3+(a/2)-6 ikke?

3) 5/2a-1 (kan misforstås) = (5/2a)-1

Brugbart svar (0)

Svar #15
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#14:

Ad 1)
Det er også det jeg skriver; jeg finder bare en fællesnævner for de tre led.

Ad 2)
Der står jo fuldstændig det samme -- det eneste du gør, er at sætte en unødvendig parantes.

Ad 3)
Nej, 5/2a-1 kan ikke misforstås, eftersom jeg utrykkeligt bad Freud om at sætte paranteserne korrekt!

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#15

Yes sir! all right...

:D
Therackoo

Svar #17
20. september 2005 af Freud (Slettet)

#14) vil du ikke prøve at forklarer den skridt for skridt, lige som du vil forklarer den til din lillebror...

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#15

Parenteserne betyder nu just at det er en brøk... :D

Brugbart svar (0)

Svar #19
20. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#18: Det gør det også uden, så den er unødvendig.

Svar #20
20. september 2005 af Freud (Slettet)

#12) Hvad sker der egentlig med x^¨3 når du ganger det med y^2 `???

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.