Kemi
Need Help
30. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hey...
er der ikke nogle som kunne tænke sig at hjælpe mig:
Opgaven lyder sådan her:
På en pakke rugbrød er der anført at 100 g brød indeholder 1,0 g natrium. Vi går ud fra at denne mængde natrium findes i form af salt dvs. NaCl.
a) Bestem de molaremasser for Na og Nacl.. =
Na=22,9698 og NaCl= 22,9698+35,453= 58,4228
B) Hvor mange gram NaCl er der i 100 g rugbrød???
C) Hvad er masseprocenten af salt i rugbrød???
Håber nogle vil hjælpe mig med B og C!!!!
er der ikke nogle som kunne tænke sig at hjælpe mig:
Opgaven lyder sådan her:
På en pakke rugbrød er der anført at 100 g brød indeholder 1,0 g natrium. Vi går ud fra at denne mængde natrium findes i form af salt dvs. NaCl.
a) Bestem de molaremasser for Na og Nacl.. =
Na=22,9698 og NaCl= 22,9698+35,453= 58,4228
B) Hvor mange gram NaCl er der i 100 g rugbrød???
C) Hvad er masseprocenten af salt i rugbrød???
Håber nogle vil hjælpe mig med B og C!!!!
Svar #1
30. september 2003 af Bokaj (Slettet)
B:
m massen af Na+: 1 gram
n stofmængde Na: m/M = 1g / 22,9698 g/mol = 0,04406 mmol
da Na+ og Cl- reagere en til en er n(stofmængden) for dem ens.
m massen af Cl-: n*M = 0,04406mol*35,453g/mol = 1,56 g
m massen af NaCl: m(Na+)+m(Cl-) = 1g+1,56g = 2,56 gram NaCl :)
C:
mit gæt :/
(2,56g NaCL /100g brød)*100 = 2,56%
Skriv endelig hvis i andre har et bedre svar på C
m massen af Na+: 1 gram
n stofmængde Na: m/M = 1g / 22,9698 g/mol = 0,04406 mmol
da Na+ og Cl- reagere en til en er n(stofmængden) for dem ens.
m massen af Cl-: n*M = 0,04406mol*35,453g/mol = 1,56 g
m massen af NaCl: m(Na+)+m(Cl-) = 1g+1,56g = 2,56 gram NaCl :)
C:
mit gæt :/
(2,56g NaCL /100g brød)*100 = 2,56%
Skriv endelig hvis i andre har et bedre svar på C
Skriv et svar til: Need Help
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
