Matematik

hjælp med 2 opgaver

14. november 2012 af Lipase (Slettet) - Niveau: B-niveau

har brug for hjælp til opg. 4 og 5

 

Vedhæftet fil: 4 aflevering 131112-1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2012 af nielsenHTX

opgave 4

formlen er opgivet i opgaven, det handler så om at indsætte, altså

1000=4πr2  du skal så finde r.

(hint del med 4π og tag så kvadratroden på begge sider og husk at radius altid er positiv.)

opgave 5

du skal finde en formel på formen f(x)=ax+b

man sætter normalt begyndelsen af den periode man ønsker at beskrive til år 0 så

år 0=1900 ,år 1=1901 osv.

altså har du fået de 2 punkter f(11)=1 003076 og f(50)=1610123

bestem nu forskriften gennem de 2 punkter.

gøres enten ved at indsætte i formlen( som findes i din bog) eller du kan løse

a*11+b=1003076 og a*50+b=1610123 find a og b.

( træk den ene fra den anden, det giver en ligning med kun en ubekendt i a,

b findes så ved at indsætte det a i en af de 2 ligninger og det giver en ligning med en ubekendt hvor b så kan findes)


Svar #2
15. november 2012 af Lipase (Slettet)

får i opg. 4 r til at blive 8.8

i opg 5 får jeg a = 15565.3 ; b = 831858


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opg 4. Det drejer sig om at finde radius i en kugle med overfladearealet 1000cm2 . Her finder man

r = √(1000cm2/(4π)) = 8,92cm

 

Opg 5. Man skal bestemme ligningen for den rette linie gennem punkterne (11 , 1003076) og (50 , 1610123) .

Dine konstanter a og b ser rigtige ud.


Skriv et svar til: hjælp med 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.